EP Granada 2024. – Skračić srebrni u ležećem stavu, ekipi VI bronca u stojećoj disciplini

Hrvatska parastreljačka reprezentacija nastupiti će od 30. svibnja do 6. lipnja u Granadi (Španjolska) koja će biti domaćin ovogodišnjeg Europskog prvenstva u parastreljaštvu. Boje Hrvatske reprezentacije na prvenstvu braniti će Ruža Markešić, Darko Golubić, Fran Skračić i Rudolf Petrović. Zanimljivo je da će nakon nekoliko prijašnjih Europskih prvenstava, ovogodišnje biti u punom programu WSPS-a, odnosno da će na istom održati i discipline malog kalibra.
Naši reprezentativci, nastupati će u šest puškaških disciplina u dvije kategorije, SHVI te SH2. Europsko prvenstvo otvoriti će naša ekipa slijepih i slabovidnih strijelaca koji će 2. lipnja gađati disciplinu VIP – zračna puška ležeći, predvođeni svjetskim viceprvakom Franom Skračićem, dok će Rudolf Petrović svoje natjecanje otvoriti 4. lipnja u malokalibarskoj disciplini R9 – 50m puška ležeći.
Svoj drugi nastup, VI reprezentativci, koji će nastupati i u ekipnom dijelu natjecanja, ostvariti će 5. lipnja u disciplini VIS – zračna puška stojeći, a natjecanje u Granadi zatvoriti će Rudolf, 6. lipnja na zračnom strelištu u disciplini R5 – zračna puška ležeći – SH2.

Nastupe uživo možete pratiti putem poveznice https://results.sius.com/Events.aspx?Championship=33c8d57f-25e0-49dc-b413-c6b4d0eabffc

2. lipnjaSrebrno odličje za Frana Skračića u ležećem stavu !

Sjajne vijesti pristižu nam već nakon prve discipline s Europskog prvenstva u Granadi. Naš VI reprezentativac Fran Skračić ponovno je pokazao klasu te ostvario fantastičan nastup u VIP disciplini. Nakon kvalifikacijskog meča i novog državnog rekorda od 617.5 krugova Fran je gađao finale u kojemu je dugo vremena držao prvu poziciju, međutim pad koncentracije i slabije odrađeni 23. finalni hitac koštali su ga zlatne medalje, no ni to nije zaustavilo Frana da postavi novi državni rekord finala (240.6) i uzme medalju srebrnog sjaja. Bravo Fran !! Ostatak VI ekipe ostvario je nešto slabije rezultate od očekivanog. Ruža Markešić  s 580.6 krugova zauzela je 16. poziciju, dok je Darko Golubić završio kao 17. s 563.7 pogođenih krugova.

4. lipnja18. mjesto Rudolfa Petrovića na malom kalibru !

Rudolf Petrović danas je na malokalibarskoj streljani gađao ležeći stav (R 9) s rezultatom od 611.9 krugova ostvario 18. mjesto. U već standardno velikoj konkurenciji od 33 natjecatelja u SH2 kategoriji slavio je Dejan Jokić iz Srbije dok su iza njega ostali sunarodnjak Dragan Ristić i britanac Jeffery Tim. Rudy će svoj drugi i posljednji nastup na EP ostvariti u disciplini R5 posljednjeg dana natjecanja.

5. lipnjaEkipna bronca za Hrvatsku !

Danas je na streljani u Granadi ostvaren još jedan veliki rezultat za Hrvatsku, naši VI reprezentativci u sastavu Fran Skračić, Ruža Markešić i Darko Golubić osvojili su europsku ekipnu broncu u disciplini VIS (zračna puška stojeći) s rezultatom od 1097.6 krugova. Iako su reultati pojedinačno bili ispod očekivane razine koju su strijelci pokazivali tijekom sezone, ukupno su uspjeli ostaviti fince iza sebe te doći do odličja. Fran Skračić bio je najbolje plasirani naš strijelac na 9. poziciji s 515.5 krugova, dok su Darko Golubić  i Ruža Markešić završili kao 16. i 17. plasirani strijelci s rezultatima od 308.9, odnosno 273.2 krugova.

6. lipnja 32. mjesto za Rudolfa Petrovića u disciplini R5

Rudolf Petrović zaključio je nastup hrvatske reprezentacije na Eurospkom prvenstvu u Granadi disciplinom R5 (zračna puška ležeći – SH2). Ostvareni rezultat Rudy-a od 625.7 krugova bio je dovoljan tek za 32. mjesto u ukupnom poretku 40 puškaša. Za ulazak u finale bilo je potrebno ostvariti vrlo visokih 636.3 krugova, a na kraju je novim europskim prvakom R5 discipline postao Dragan Ristić.

 

0 odgovori

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno možete dati svoj doprinos!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)