1. International Germany cup Langelsheim

U Njemačkom gradu Langelsheimu od 9. do 11. svibnja 2024. održava se 1. međunarodni kup za slijepe i slabovidne strijelce. Naš Fran Skračić jedini je predstavnik Hrvatske na kupu, te će nastupe ostvariti u obje VI discipline što će mu biti generalna proba i kontrola forme za nadolazeće Europsko prvenstvo. Disciplinu VIS (zračna puška stojeći) gađati će 9. svibnja, dok će se u VIP disciplini (zračna puška ležeći) za što bolji rezultat i plasman boriti 10. svibnja.

Rezultati s natjecanja biti će objavljeni po završetku pojedine discipline.

 

9. svibnjaSrebro za Frana Skračića u stojećem stavu! U svom prvom nastupu na kupu, naš Fran ostvario je odličan rezultat u disciplini VIS te je u kvalifikacijama s 505.6 krugova zauzeo 2. mjesto u konkurenciji od 10 strijelaca. U finalnom meču uspio je održati visoku razinu gađanja te je izborio srebrnu medalju s postignutih 211.9 krugova.

10. svibnjaZlatni Fran Skračić u VIP-u! Drugog dana natjecanja u njemačkom Langelsheimu, naš Fran ostvario je fantastičan rezultat te osvojio svoje prvo međunarodno pojedinačno zlato u karijeri. Rezultatom od 610.7 krugova u disciplini VIP izborio je finale u konkurenciji 11 strijelaca, te se na istoj poziciji uspio održati i do samoga kraja postavivši novi državni rekord finala od 244.9 krugova. 

Iskrene čestitke Franu i njegovom treneru Damiru Tješinskom!