Europsko prvenstvo Rotterdam 2023

Hrvatska reprezentacija u streljaštvu osoba s invaliditetom nastupila je od 15. do 20. kolovoza u Rotterdamu (Nizozemska) koji je ugostito prve europske multisportske igre, u sklopu kojih je održano i Europsko prvenstvo u streljaštvu. Boje Hrvatske na natjecanju u Rotterdamu branili su: Rudolf Petrović, Ivica Bratanović, Ruža Markešić, Darko Golubić i Fran Skračić.

17. kolovoza 12. mjesto za Ivicu Bratanovića u disciplini R4!

Ivica Bratanović otvorio je Europsko prvenstvo u Rotterdamu nastupom u disciplini zračne puške stojeći za SH2 strijelce. U konkurenciji od 25 sportaša Bratanović je s rezultatom od 626.8 krugova zauzeo 12. mjesto u ukupnom poretku.

18. kolovozaFran Skračić ostvario 5. mjesto u VIS disciplini!

Nakon što je u kvalifikacijskom meču s novim državnim rekordom od 533.7 krugova završio na 6. poziciji i plasirao se u finale, Fran je svoj plasman u finalu popravio za jedno mjesto, te sa 149.2 kruga završio kao 5. Naš drugi predstavnik u VIS disciplini, Darko Golubić, ostvario je rezultat od 404.0 krugova koji je bio dovoljan za 13. mjesto u ukupnom poretku.

20. kolovoza4. mjesto za Frana Skračića u disciplini VIP!

Posljednjeg dana Europskog prvenstva nastupalo je svih pet naših reprezentativaca. Najzapaženiji rezultat ostvario je Fran Skračić ponovno izborivši finale, ovog puta u disciplini VIP s ostvarenih 607.4 krugova. U finalnom meču opet je nedostajalo malo da se uhvati postolje, te je Fran završio kao 4. sa 191.0 krugom. Naš drugi dio VI ekipe, Darko Glubić i Ruža Markešić, završili su svoje nastupe na 14., odnosno na 17. mjestu.

Naši SH2 strijelci, Rudolf Petrović i Ivica Bratanović gađali su u disciplini R5 – 10 m zračna puška ležeći, te su s rezultatima od 627.6 (Petrović) i 627.5 (bratanović) zauzeli 25. i 27. mjesto u ukupnom poretku.

Čestitke našim reprezentativcima na borbi i ostvarenim rezultatima!